sâmbătă, 18 septembrie 2010

ANGAJAREA IN MUNCA - UN PROCES HAOTIC SAU NU?

Angajarea haotica este una dintre cele mai frecvente greseli de management ale firmelor mari, dar nu numai. Acest aspect este des intalnit in toate tarile lumii, si mai ales in cadrul companiilor care nu au specialisti in recrutare sau sunt “prea grabiti” in efectuarea unor testari screening inaintea luarii oricarei decizii.
In tara noastra, se pare ca nici noul Cod al muncii, cu prevederile sale draconice, nu i-a speriat suficient pe angajatori, motiv al continuarii unui sir lung de “povesti” in cadrul instantelor de judecata cu privire la conflictele de munca. Un vechi proverb romanesc spunea: “daca nu ai un batran sa-l cumperi!”, ei bine, azi am putea spune: “daca nu ai un specialist, sa il cumperi!”.
Marea majoritate a firmelor, lovite de toate tranzitiile si crizele acestui secol, uita cu desavarsire in cautarea lor apriga de noi resurse financiare, de cea mai la indemana comoara: personalul angajat.
Nu de multa vreme, cineva m-a intrebat in mod direct: « Dar tu ce cauti? Sa iti formezi un nume, sau doresti bani ? » Ei bine, un nume pe piata se obtine in timp, prin orice fel de tip de "comunicare" si fel de publicitate – fie ea si negativa, insa bani...hm, in ziua de azi?? Mmm... ei bine, vedeti acum cum se pune problema?
Pentru moment, fiecare dintre manageri, axati pe realizarea de profit, uita de ceea ce au in propria trezorerie si anume puterea resurselor umane. Oare sunt aceste persoane angajate suficient de calificate pentru a-si indeplini atributiile? Oare sunt acesti oameni motivati, dar si verificati, in indeplinirea sarcinilor de munca? Oare sunt acesti oameni loiali companiei si educati in ceea ce inseamna disciplina muncii? Ei bine, toate aceste intrebari si-ar fi avut sensul, dar si raspunsul inaintea oricarei angajari, oricarui contract de munca. Stiti care sunt cele mai frecvente intrebari puse de specialistii in recrutare? Dar cele mai frecvente greseli care se urmaresc in derularea programelor de recrutare? Care sunt criteriile de selectie in cadrul companiei dvs.?
Ei bine, daca raspunsul la toate aceste intrebari este HAOTIC, atunci aveti nevoie de noi! Verificati oferta noastra si nu uitati ca exista pentru fiecare tip de companie, cate un tip de procedura de screening in vederea realizarii unei selectii corecte de personal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu